Една седмица до Юбилейния спектакъл “Животът е кино”

Снимки: ЕГ

Езикова гимназия “Д-р Петър Берон” в гр. Кюстеднил празнува своя 30-годишен юбилей. Годишнината от създаването на училището ще бъде отбелязана на 19 април (петък) от 19:00 ч. в Драматичния театър.

Празненството предстои да бъде грандиозен спектакъл, заключил в себе си таланта на учениците в различните сфери и усърдната работа на техните преподаватели.

„Очаквайте великолепна актьорска игра от възпитаниците на гимназията, която винаги е била горда със своите млади театрали, като многото колорит, танци и песни ще допринасат за сценичната атмосфера” – сподели Ани Кръстева – театрален педагог и режисьор на спектакъла. Тя също разясни, че този училищен празник ще бъде по-различен от традиционните юбилеи, правени досега. “Уникален сценарий, креативност и много вложени усилия ще бъдат поднесени на публиката, като етюдите, откъснати от знаменити имена в киното, ще направят спектакъла разходка във времето, пътуване през различни епохи. “

“На годишнината ще видим изявена усилената работа на целия творчески екип на Езикова гимназия и очакваме високи резултати. Сценарият е вдъхновен от онези филми, които остават непреходни във времето, които са изкуство. Трудно е да се осъществи преминаването от киното в театъра, но смятам, че причината това да се случва успешно, са нашите училищни актьори и партньори в работата.” – Мариана Войкова, бивш учител в гимназията и сценарист на “Животът е кино.”

Участници в спектакъла изказаха своето мнение относно подготовката и организацията на събитието.

“Включих се в два от етюдите, които ни предстои да представим, с много желание и все още съм развълнувана да изляза на сцената на 19 април. Това, което подготвяме, изисква много труд и репетиции, продължаващи часове, сблъскваме се с големи предизвикателства, но всички ние знаем, че си струва да бъдем част от театралното семейство на гимназията” – каза Теодора Любомирова, ученичка и участник в спектакъла пред Инфомрежа.

“30-годишнината на Езикова гимназия “Д-р П. Берон” е тържествен миг от летописната ѝ история, миг на равносметка, на поглед към миналото и бъдещето. Училището дава поле за изява на таланта и креативността на учениците и този празник ще бъде един чудесен спомен за ентусиазма, вълнението и емоцията, която владее сърцата на нашите ученици, под въздействието на “Животът е кино”. Театър, кино, слово, танц, музика – доказват многото интереси и способности на възпитаниците на гимназията, тези дейности им дават възможността да изразят себе си. Изкуството разчупва строгите образователни рамки, дава свобода и събира на едно място изключителни ученици, които пишат, дебатират, аргументират се, въплъщават се в различни роли, както в театъра, така и в киното” – Иванка Янкова, директор на училището.

“Животът е кино” ще презентира на зрителите широк набор от най-разнообразни изкуства, събрани в красива симбиоза, която ще остави пореден отпечатък в 30-годишната история на гимназията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK