Пижо и Пенда радват благоевградчани

Снимка: Община Благоевград

Всяка детска градина има свое дърво с мартенички

Благоевград ще бъде украсен в мартенска премяна, изработена от децата на Благоевград. 

Тази година Община Благоевград ще зарадва жителите и гостите на града с голяма мартеничка ,,Пижо и Пенда“, поставена на площад ,,Г. Измирлиев“ №1. 

До инсталацията ще бъдат монтирани и кокичета, които вървят ръка за ръка с българския символ - мартеницата. 

Украсата пред община Благоевград е поверена на благоевградски фирми, които изработиха и аранжираха фигурите на Пижо и Пенда и поставиха ръчно изработените мартенички и табелки. 

"Община Благоевград прилага подкрепа на малкия бизнес в Благоевград, тъй като фирмите са изправени пред различни трудности, свързани с набавянето на необходимите ресурси - човешки, финансови и материални. Вярвам, че Благоевград има капацитет да осъществи различни събития. Работим в посока местните фирми и благоевградчани да имат работа!", каза инж. Румен Томов. 

С енергия и ентусиазъм децата от всички 13 детски градини се включиха в изработването на празничната украса. Изработените мартенички ще бъдат закачени на дърво пред общината, като под всяка една ще бъде поставена табела с името на детската градина, която я е подготвила. 

В червено – бялата инициатива ,,Украси своя град“ се включват и Дневен център за деца с увреждания „Зорница“, Преходно жилище ЦНСТ за деца, ЦНСТ "Вяра", ЦНСТ "Надежда", ЦНСТ "Св. Йоан Рилски" , които със старание, внимание и любов изработиха мартениците. 

Всяка детска градина и социално звено ще има свое украсено мартенско дърво, което ще създава настроение на благоевградчани.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK