Модерната 4х4 линейка вече е собственост на ФСМП - Сатовча

Снимка: Infomreja.bg

Напълно оборудвана с модерна апаратура линейка, която е и с мобилни екстри за диагностициране от разстояние и с висока проходимост, бе доставена днес в община Сатовча.  

Новата придобивка, от която има остра нужда местният център за Спешна помощ, е благодарение на проект, по който работят съвместно „Спешна помощ“ – Благоевград, с Гърция.

Днес линейката в Сатовча бе посрещната от кмета на общината Арбен Мименов, общински съветници и кметове, както и от целия персонал на „Спешна помощ“ в Сатовча.

Мименов изрази благодарности към институцията в Благоевград и на всички, които са допринесли новата специализирана ленейка да бъде доставена в Сатовча. Той пожела на местните медици да работят още по-усърдно за спасяването на всеки човешки живот.

Лидерът на ГЕРБ – Сатовча, Румен Арнаудов, и заместник-председателят на партията на - Борисов Цветан Цветанов, са сред хората съдействали високопроходимата линейка да бъде изпратена в Сатовча за нуждите на местното население.

Новата линейка от хората с бели пристилки в община Сатовча се счита за голяма придобивка, която ще е в полза за навременното диагностициране и насочване за лечение на болни и пострадали хора, на които дистанционно ще бъде оказвана квалифицирана помощ и назначения за лечение.

Както ИНФОМРЕЖА писа, високопроходимата линейка „Мерцедес“ 4х4 замина тази сутрин от Благоевград.

Линейката вчера бе регистрирана в КАТ, а днес шофьор от ФСМП – Г. Делчев, получи ключовете.

Тази линейка няма нищо общо с обещаните от Министерството на здравеопазването, чийто търг се бави заради липса на фирми, които да осигурят подобен вид МПС.По начало целият автопарк на ЦСМП – Благоевград, съставен и обслужващ 9 филиала в Пиринско, включително и този в Сатовча, е амортизиран и има нужда от подмяна.

Преди месец в Благоевград бе получен подобен тип линейка, но пикап, който ще се ползва от директора на болницата д-р Кр. Михаилов и служителите му.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Община Сатовча

КОМЕНТАРИ

12310:59 - 31.08.2018
БРАВО
Тцтцтц21:32 - 30.08.2018
Боже, колко мъка има на този свят, Боже!
Пациент19:58 - 30.08.2018
Честито на прекрасните фелдшери,медицински сестри и шофьори за новата придобивка! С нея още по-успешно ще помагат на хората от община Сатовча.Дано само да успеят да обучат и мързеливата си и некадърна "шефка" Веска да работи с нея,че хич си я нема.Едно е да искаш,друго е да можеш,ама пък колкото и да се напъваш ,като си немаш в горните етажи ,все си не можеш.Весе,Весе,ставаш само да се снимаш до шефовете!Куха,празна,проста и злобна.Нема повече.
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK