Станишев в Кюстендил: Не пропускайте шанса за промяна! Тя е възможна и в България, и в Европа!

Снимки: Infomreja.bg

Миграцията се превръща почти в евакуация в България. За мен последните седмици, когато се срещнах с хиляди хора, пропътувах много хиляди километри в страната, показаха, че това, което най-много вълнува хората, е да видят ясен план за България, за нашето място в Европейския съюз.

Ключовото за икономическия напредък на страната, изобщо за напредъка на България, за мен е политиката на доходите. Без решаването на този въпрос няма как да задържим хората в страната, особено младите.

Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на „БСП за България“, Сергей Станишев в Кюстендил.

Той присъства на празничното честване на 24-и май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, а след което проведе среща с млади социалисти и местни земеделски производители.

По думите на Станишев най-големият капитал за една държава са младите хора, защото без квалифицирана работна ръка, без хора, които имат умения, не можем да привлечем инвестиции и да имаме икономически растеж.

„Когато десницата казва, че доходите трябва да почакат, това е погрешна политика - не само от човешка гледна точка, а и от икономическа гледна точка.

Усетих през тези седмици очакване на промяна, която е в ръцете на българите. Ако хората искат промяна в страната, в статуквото, рационалния и ефективен начин да я постигнат, е чрез гласуване с №18 в интегралната бюлетина. Разпиляването на гласовете, особено на протестния вот, би било голяма грешка за хората и пропуснат шанс. Не си пропускайте шанса за промяна, използвайте го, защото тя е възможна в България, възможна е и в Европа“, призова още Сергей Станишев.

Като пример той посочи проведените евроизбори вчера в Холандия, където Партията на труда спечели първата позиция и допълни, че за да се промени Европа и да стане социална, трябва във всички страни социалистите да спечелят и тогава ще има енергия за позитивна Европа.

„За да се развива държавата не може всеки път, всяко Правителство да започва от нулата и да казваме, че предишните нищо не са направили. Аз не съм сред тези политици. Това беше политиката на ГЕРБ в първия им мандат. Наскоро се наложи да вляза в задочен дебат с премиера Борисов, напомняйки какво сме свършили.

24 милиарда евро инвестиции, над 6% икономически растеж всяка година, 340 хиляди нови работни места и 100 % увеличаване на минималните пенсии и заплати. Това е реален резултат. Без съмнение се строи по пътищата, това е хубаво, но икономическия растеж не се усеща твърде много.

Има хора в България, особено близките до ГЕРБ във властта, които си живеят чисто по европейски, но около 45 % от българите живеят в бедност, в материални лишения и трудно свързват двата края. Затова социалната справедливост и политиката за доходите е ключът към възраждане на оптимизма в страната ни“, обяви още в Кюстендил кандидатът за евродепутат от „БСП за България“, Сергей Станишев.

Той посочи още, че оптимизъм трябва да се чувства не само на 24-и май, но и за бъдещето ни, като това е възможно чрез целенасочена политика за икономически растеж.

Именно това е и мисията на „БСП за България“, да създаде надежда за по-добро бъдеще!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK