МФПГ „Десилица“ отбеляза своя 30-годишен юбилей

Снимки: Община Добринище

За осма поредна година по време на активния летен сезон НЧ „Димитър Благоев - 1925“ организира фолклорното издание „Добринищко лято“. 

МФПГ „Десилица“ с ръководител Костадин Галчев отбеляза своя 30-годишен юбилей с концерт „30 години с песен в сърцето“.

Стотици жители и гости на Добринище се насладиха на вълнуващия концерт на централния площад в града. За да ги подкрепят в празничното им честване с много настроение и пъстрота на народни носии се включиха танцовите състави от Добринище - ТС “Пирински полъх“, ТС “Филиграни“.

Официални гости на събитието бяха народният представител Александър Мацурев и представители на община Банско.

Кметът на Добринище Китан Галчев поздрави юбилярите и им пожела да продължават да творят и да предават красотата на българския фолклор на поколенията. През тези 30 години групата активно участва в редица събития в страната и чужбина. „Десилица“ е едновременно дом, семейство и училище по фолклор и родолюбие за много хора. Групата обогатява културния живот и дава съществен принос в развитието и съхранението на песенното творчество. За доброто настроение на жители и гости от Добринище допринесоха гост-изпълнителите сестри Филатови и емблематичния певец Димитър Димитров – Градевеца.

Краят на концерта се превърна в истински празник - участници и публика извиха дълго и пъстро хоро на площада под звуците на прекрасните песни.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK