Дете от Балдево намери и върна изгубено портмоне с много пари и важни документи на бизнесмен от Гоце Делчев

Неочаквани и много приятни емоции и вълнения донесе за самата Никифора връщането на портмонето на бизнесмена Иван Ежков

Изгубено портмоне с пари и документи намери миналия ден на улицата 10-годишната Никифора Кудева, докато играела с приятелките си Борислава Темелкова, Мария Стояновска и Кристина Маркова при градинката в гърменското село Балдево. 

Четирите момичета решили да отворят портмонето, за да потърсят документи и да разберат на кого е. Тогава установили, че то е на собственика на комплекс "Боже име", намиращ се край селото им - Иван Ежков. 

"Парите, които бяха много, не ни впечатлиха и съблазниха изобщо. Просто всички мислехме как по-бързо изгубеното портмоне да стигне до чичо Ванчо, за да не се притеснява самият той", коментира Никифора. 

Така четирите приятелки, начело с Никифора Кудева, която открила изгубеното портмоне, го върнаха на бизнесмена Иван Ежков. 

"Доброто винаги се възнаграждава. Стори добро, за да ти се връща добро", бяха думите на Иван Ежков при предаването от децата на изгубената му вещ, в която освен много пари е имало и важни документи. 

Ежков си припомнил, че след като пазарувал, оставил портмонето си върху колата, за да подреди в нея купените стоки, и след това забравил да го прибере. При потеглянето на автомобила то паднало на пътя и благодарение на съвестните и добри деца документите и парите му били върнати. 

Иван Ежков щедро почерпи четирите момичета при връщането на изгубеното му портмоне, а вчера той покани на детско парти в живописния си комплекс всички деца на Балдево, като им организира истински празник с много развлечения, плуване, различни игри и богата трапеза, отрупана с много вкусотии.

Ежков лично дойде и поздрави малчуганите на Балдево, 10-годишната Никифора и приятелките й за почтената им постъпка и бащински ги насърчи да бъдат все така мъдри, почтени и отговорни. 

От своя страна пък децата му заявиха категорично, че всички биха постъпили като Никифора и приятелките й при подобна ситуация. 

„Браво, Фори, браво на майка ти, че те е възпитала още от малка да бъдеш отговорна и полезна за обществото. Така ще живееш по-лесно и със самочувствие на добър и честен човек. Бъди здрава и жива и където и да се намираш, запази човечността в доброто си сърце! Поздравления и поклон към всички деца на Балдево. Много ви вярвам и се надявам повече такива деца да растат в България!"

Това бе сърдечното послание на кмета на село Балдево Илиана Гюрнева, която посвещава по-голямата част от личното си време на децата от селото, които пък й отвръщат със силната си привързаност и любов към нея. 

 

Бизнесменът Иван Ежков също бе развълнуван и приятно изненадан от постъпката на децата
Кметът Илиана Гюрнева бе неотлъчно до децата на Балдево
Кметът на Балдево Илиана Гюрнева и 10-годишната Никифора
Бизнесменът Иван Ежков организира парти за децата на Балдево

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK