Емил Гущеров откри благотворителния базар за повече жадувани бебета в Дупница

Снимки: Община Дупница

Председателят на Общински съвет-Дупница, Емил Гущеров откри благотворителния базар в ГУМ днес.

С продажбата на изработени от деца изделия от различните детски градини, училища и ЦОП-ове стартира днешният ден, който е посветен на набирането на средства за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми.

На 2-ия етаж в най-големия магазин в града са изложени изделията, които в 17.00 часа днес ще се преместят във фоайето на спортната зала, където от 18.30 часа започва концерта с участието на Люси Дяковска, София Илиева – солист на НФА „Филип Кутев“, танцов състав „Зора“, „Фолкфитнес“ към НЧ „Зора 1858“, Lexi Lalex – Александра Лойкер, фолклорен танцов ансамбъл „Рила“, децата от школата по художествена гимнастика, „Денс Машийн“ и „Фантастик Денс“.

"В една такава кауза личните и политическите битки ги няма. Има една цел, тази, която осмисля един живот, да имаш своя рожба. Нека помогнем на тези наши съграждани, които се нуждаят от подкрепата. Затова призовавам всички: "Дарете от сърце, за да се роди дете", заяви Гущеров.

Той бе от първите, които закупи една дузина изделия. В благотворителния базар се включи със свои собствени изделия и 11-годишната Рая Атанасова. ученичката от СОУ "Св. Паисий Хилендарски" в продължение на 10 дни сама бе приготвила много красиви изделия и сама бе застанала на щанд да ги продава.

"Искам и други деца да получат тази любов, която аз получавам от своите родители. Затова с каквото мога ще помогна в тази кауза", лаконична бе слънчевата Рая. 

Както ИНФОМРЕЖА писа, онцертът днес е с начало 18,30 часа, а билетите са на символична цена от 5 лева. Той се организира под егидата на кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев и Председателят на ОбС Емил Гущеров съвместно с фондацията "Искам бебе". Сред официалните гости днес ще бъде и Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която е дългогодишен съмишленик в подпомагането за ин витро процедури на семейства.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK