Десетки се включиха в Националния воден поход по горното течение на Струма

Снимки: ТД "Осогово"

От 16 до 19 май 2019 г. бе проведен националния воден поход по горното течение на р.Струма. Организацията се осъществи от клуба по воден туризъм “Струма 2012” към туристическо дружество “Осогово” – гр. Кюстендил.

Гостите бяха от София, Пловдив, Варна, Хасково, Димитровград, Нова Загора, Троян, Кърджали. За първа година имаше и участници от Русе.

С всяка следваща година мероприятието достига все по-широки мащаби. Поляната край село Раждавица, където е устроен бивака, събра любителите на водния туризъм.

За пореден път група алпинисти от Димитровград се включиха, като тази година направиха преход от гр. Земен до с. Раждавица с кратък престой на Скакавишкия водопад.

Представители на мото клуб “BROTHERS FROM HELL” също посетиха мероприятието. Малката Яна, която е дъщеря на председателя на клуба и е едва на година и половина, вече за втора поредна година е неотлъчно на бивак.

Забавляваше се наравно с всички останали. На живо за всички гости свириха рок група White Walkers. Така преживяването остана незабравимо.

Дъждовете, които се изсипаха предните няколко дни покачиха нивото на реката. Организацията беше отлична и всички участници останаха доволни.

Клубът по воден туризъм “Струма 2012”, благодарим на ръководството на ТД “Осогово” за подкрепата, която оказва през годините. 

Благодарности и на Борислав Крумов, който помогна с материалната база при организацията на бивака.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK