Десетки пяха химна на Хаджидимово "Ний сме горди хаджидимовци" на форум в местното училище "Никола Вапцаров"

Снимк: СУ "Никола Вапцаров" в Хаджидимово

Представителна изява проведе вчера в конферентната зала на СУ "Никола Вапцаров" в Хаджидимово в края на учебната година Клуб "Обучителни затруднения по български език и литература" по проект "Твоят час".

Мероприятието бе под ръководството на учителката Виолета Карамихалева, а темата на занятието бе "Хаджидимово - празници и обичаи".

За да се потопят ученици и учители в стилистиката на прекрасния празник, помогнаха по съвършен начин гостите - самодеен състав към НЧ „Яне Сандански“, Величка Мандажиева и местният краевед Александър Косаков. 

Учениците от проекта „Твоят час" в продължение на една учебна година усилено разучаваха правилата, граматиката, правописа и правоговора на българския език, запознаха се с произведенията на много автори, потопиха се в света на книгите.

Така в края на учебната година заедно с обичаната си и уважавана учителка Виолета Карамихалева, учениците представиха знанията си през аудитория. 

Водеща на малкия празник в СУ „Никола Вапцаров“ бе ученичката от 8-и клас - Милка Воденичарова, която с медения си глас под формата на игри, задачи и викторина накара своите съученици да покажат перфектните си знания и умения. Децата с интерес изслушаха разказите и спомените на местни бивши учители, писатели на историята, за обичаите и традициите на град Хаджидимово.

Кулминацията на прекрасната инициатива бе изпетият от ученици и самодейци химн на Хаджидимово - "Ний сме горди хаджидимовци", под съпровода на акордеониста Димитър Милушев, а самодейците от читалището с изпълненията си повишиха градуса на настроението и превърнаха тържеството в истински празник. 

 

КОМЕНТАРИ

колежка16:49 - 01.06.2017
Браво!!!
колежка13:53 - 01.06.2017
Поздравления Карамихалева! Чудесни бяхте!
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK