Божурище сe вдига на протест в защита на Григор Григоров

Снимка: МВР, архив

Съграждани на обвинения за трагедията край Своге шофьор – Григор Григоров, се вдигат на протест в негова защита.

Протестът ще се проведе в събота - 01.09.2018 г. Обявен е с начален час 16:30 и продължителност до 18:00 ч., на пътя за Калотина, в пространството между автобусна спирка „Магазин Метро 2” (посока София) и светофара срещу хипермаркета.

Акцията е под надслов: Протест за справедливо разследване на трагедията от Своге” и включва две основни искания:

1. Справедлив процес спрямо Григор Божидаров Григоров, обвиняем за причиняването на смъртта на 17 души при катастрофата на 25.08.2018 г. край гр. Своге.

2. Извършване на обстойно, всеобхватно и прозрачно разследване на причините за настъпването на инцидента и най-вече: проектирането и изграждането на пътния участък; текущото състояние на пътната настилка; текущото състояние на отводнителната система в района на инцидента; състоянието, годността и местоположението на обезопасителната мантинела.

Идеята се заражда спонтанно преди няколко дни в социалните мрежи и макар за кратко време набира популярност. Съгражданите на шофьора са убедени в професионализма му и са убедени, че той също е жертва на войната по пътищата. Добър човек с благ характер; тих, спокоен и винаги усмихнат. Така описват протестиращите своя съгражданин. „Возил е децата ни и винаги е бил изключително внимателен” – са думите на една от майките.

На протеста са поканени всички, които са съпричастни с трагедията, както и медии за отразяване на събитието. Протестът е мирен. Ще бъдат използвани само слово, лозунги и плакати.

От няколко дни в Божурище се събира подписка в подкрепа на шофьора с искания за справедлив процес. Паралено над 1000 подписа събра и онлайн петицията с искания за справедливо разследване на трагедията край Своге: https://www.peticiq.com/210633?utm_source=fb_share.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK