Глобяват 17 водачи за неправилно паркиране в зелените площи в Дупница

Снимка: Община Дупница

17 покани за съставяне на актове за увреждане на общинско имущество са съставили за първите два дни на тази седмица "Контролното звено" към Община Дупница. Санкционираните са собственици на автомобили, паркирали в зелените площи на ж. к.Бистрица и ж. к.Дупница.

В зависимост от степента на провинението, финансовите глоби ще бъдат в размер от 100 до 400 лева съгласно Наредбата за опазване на общинските имоти и екосистема. Санкционирани са и собствениците на два автобуса отново за неправомерно паркиране в района на най-големия жилищен квартал на Дупница.

С 4 фиша на стойност от по 30 лева са глобени собственици на автомобили в ж. к.Бистрица. 3 са пък финансовите санкции за разлепване на рекламни материали на фирми за бързи кредити и за ремонт на покриви.

В понеделник, както и вчера са съставени актове на двама собственици на коне. Животните са заловени и прибрани в общинския обект в "Таушаница" и над парк "Рила".

Собствениците им са заплатили глобите за залавяне и престой, които са съответно 20 и 25 лева на ден, отделно са им съставени и актове, които ще бъдат в размер до 400 лева, ако е първо провинение.

Проверките на "Контролното звено" продължават всеки ден, като дежурни има до полунощ.

Сигнали се приемат на дежурния телефон на Община Дупница 0879 523 474 (денонощно).

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK