Нинова, Манолова, Паскалев и Москов сред номинираните кандидат-президенти от социалистите в Сатовча и Хаджидимово

Конференцията на БСП - Хаджидимово, снимки: БСП

Две конференции на БСП бяха проведени в събота в общините Сатовча и Хаджидимово, на които бяха номинирани кандидати за президент и вицепрезидент за изборите, които ще бъдат проведени тази есен. 

И на двете общински конференции присъстваха народният представител Кристиан Вигенин, областният лидер Николай Бошкилов, както и местните лидери на БСП - Костадин Караянев в Хаджидимово, Димитър Неделчев в Сатовча, Янка Топалова в Гоце Делчев и Валери Сарандев, който е заместник-председател на Областния съвет на БСП.

За президент и вицепрезидент общинската структура на БСП в Сатовча номинира дълъг списък от кандидати, начело с лидера си Корнелия Нинова. Сред номинираните в Сатовча са още Стефан Данаилов, Мая Манолова, Костадин Паскалев, кметът на Гоце Делчев Владимир Москов, професор Андрей Пантев, евродепутатът Илияна Йотова, Дора Янкова, бившият министър-председател Жан Виденов и генерал Михо Михов.

На конференцията в Хаджидимово представителите на местните и общинската структура след гласуване номинираха за президент и вицепрезидент общо 13 кандидатури. Лидерът на БСП Корнелия Нинова и в Хаджидимово получи подкрепа от съпартийците си за кандидат-президент на Република България. 

Номинирани от БСП-Хаджидимово са още бившият кмет на Благоевград Костадин Паскалев, кметът на Гоце Делчев Владимир Москов, евродепутатът Илияна Йтова, омбудсманът Мая Манолова, проф. Огнян Герджиков - бивш председател на Народното събрание, и проф. Андрей Пантев. Бившият министър-председател Жан Виденов също получи реабилитация от съпартийците му в Хаджидимово, като в списъка на номинираните е и акад. Благовест Сендов. 

Интересният момент в номинациите от конференцията на БСП в Хаджимово е издигнатата кандидатура на бившия социален министър Ивайло Калфин от АБВ, въпреки че преговорите за обща кандидатура на столетницата с партията на Георги Първанов на този етап се определят като провалени. 

Любопитни са и номинациите на лидерката на "Движение 21" Татяна Дончева и напусналия БСП Георги Кадиав, с което на практика се потвърждава решението на структурите в общината от вътрешнопартийното допитване за обединение на левите партии и коации за предстоящите президентски избори.

В следващите дни предстои провеждане на общинска конференция и в Гърмен за номиниране на кандидатури за президент и вицепрезидент.

 

БСП - Сатовча

КОМЕНТАРИ

joro18:13 - 09.08.2016
На Вигенин не ли му мирише от кокушарника на Мульо
люляна17:10 - 26.07.2016
Люляна, е много дълго време в редиците на БКП, но сега се люлее в реда на тиквеника Боянин и на другия бряг при смешника Вигенин
fyrom15:46 - 26.07.2016
FYROM-овци да си траят Бахана и Паско са високи топки за тях.
СМЕ11:21 - 26.07.2016
Бахана къде го слагаш?

FACEBOOK