БСП-Гоце Делчев преизбра Валери Сарандев за председател, номинира Корнелия Нинова за национален лидер

Снимки: БСП

Валери Сарандев е новият стар лидер на БСП в Гоце Делчев. Той пое следващия си лидерски мандат след единодушната подкрепа на делегатите на 44-та отчетно-изборна конференция, която приключи късно снощи. Сарандев бе единствената номинация за поста.

Новият Общински съвет на БСП-Гоце Делчев ще се състои от 31 човека, които също бяха избрани на форума.

За Валери Сарандев гласуваха всичките 140 делегати, излъчени от 34-те партийни организации на червената партия в община Гоце Делчев. 

Отново единодушно, след много изказвания в нейна подкрепа и 33 номинации от 34-те структури, Корнелия Нинова бе номинирана за председател на Националния съвет на БСП. 

Да представляват социалистите от Гоцеделчевско на конгреса на БСП през април конференцията излъчи кмета Владимир Москов, преизбраният общински лидер, който е и заместник-председател на областното партийно ръководство Валери Сарандев, заместник-кмета Богдан Боцев и общинските съветници Димитър Балтаджиев и Иван Геров.

Отчетно-изборната конференция на социалистите започна с подробен и аналитичен доклад на председателя Сарандев. В анализа си на политическата обстановка в страната той отправи сериозна критика към управлението на ГЕРБ, което, по думите му, се крепи на мнозинство без принципи, а на интереси за власт и облагодетелстване. 

"Крехко и нестабилно е усещането за мир, бедност - предизвикателства, с които ГЕРБ не може да се справи, а натрупа дълг от 12 млрд. евро. Политически уволнения и магистрали със срок на годност до първия дъжд са факт", заяви още лидерът на общинското ръководство на БСП-Гоце Делчев.

Той бе категоричен, че въпреки загубата на БСП на национално ниво и това, че партийният елит не се вслушва в мнението на местните си структури, БСП в Гоце Делчев е първа политическа сила, за което красноречиво говорят отличните резултати от местните избори, а именно – избран кмет за 6-и пореден път, с разбиващ резултат още на първия тур, увеличение на съветниците от 6 на 9, коректни партньорски отношения с коалиционните партньори – ДПС, АБВ, НДСВ и "Коалиция за Гоце Делчев". 

Отчет за изминалия период представи и кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, който акцентира на видимите резултати, постигнати от общинското ръководство през предходния мандат. Ръководителят на групата в Общинския съвет на БСП - Димитър Балтаджиев, също прочете отчет от името на червените общински съветници в мини парламента на Гоце Делчев.

Конференцията на БСП-Гоце Делчев бе уважена от народните представители Корнелия Нинова и Кристиан Вигенин, областния председател на БСП Юлиян Гошев, областния председател на ДПС Ведат Хюсеин и общинския Сайди Чолак, както и от заместник-кмета Саид Иброш, местните председатели на АБВ Милена Запрева и на НДСВ д-р Мария Радойкова, заместник-кмета на Хаджидимово и председател на общинската структура там Румен Боянин, новия председател на БСП в Гърмен Янка Топалова, Милко Сиркьов - на БСП-Сатовча, както и кметовете на селата Мусомище, Баничан, Дебрен, Осиково и Жижево.

В емоционално слово депутатът и кандидат за национален лидер на БСП Корнелия Нинова заяви пред гоцеделчевските социалисти: "Липсвахте ми, винаги се радвам да се върна при вас! Влизам в битката за председател и ще се боря докрая заради вас. БСП има нужда да се обърне към структурите си по места и да се вслушва в тях!". 

Кристиан Вигенин също изрази позиция, че партията има нужда от промяна в ръководството и че БСП-Гоце Делчев може да бъде пример в организационно отношение.

 

КОМЕНТАРИ

Въведете име...09:07 - 26.03.2016
Пишете за БСП и Сарандев ,защо пишете за ДПС-ето,на кой му пука ,че не са избрали Джинджи. Ще пишете ама Сарандев е бивш полицай и ви е страх от него, по лесно е да плюем по хората които ни помагат. И Ангел чинката е бил там, евалла Ангеле.
23408:46 - 26.03.2016
Абе тоя дост ли е"приятел" ли е , Явно го е яд ,че Сарандев не го е поканил на на конференцията.Ти си от Рибново или от Корница. Там има от всички партии ,но никога не е имало от ДПС. Ведат и Сайди където да ги поканят, винаги ще работят за ДПС ,за разлика от някои" псевдопатриоти" като тебе ментак.
дост16:01 - 25.03.2016
ведат и сайди ги включете във вашите редици защо дпс няма да има до следващите избори
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK