Председателят на ОбС-Гоце Делчев удари последния звънец на мандата, Валери Сарандев е кмет до изборите

След последното заседание от мандат 2011-2015 общинските съветници от Гоце Делчев си направиха снимка за спомен, снимки: Infomreja.bg

Председателят на Общински съвет - Гоце Делчев Ангел Гераксиев удари последния звънец на мандат 2011-2015 след проведената редовна сесия днес. По идея на Гераксиев всички съветници получиха поименни плакети с герба на община Гоце Делчев, които да им напомнят, че са били общински съветници и са работили да общината и нейните жители.

Кметът Владимир Москов благодари на всички народни избраници за ползотворната и отговорна работа през изтеклия мандат. Като много успешен определи мандат 2011-2015 на Общинския съвет и неговият председател Ангел Гераксиев. Той отчете, че въпреки политическите различия на общинските съветници от отделните групи диалогът и отговорността са били водещи при вземането на всички решения.

"Имаше случаи, когато поради несъгласие на някои от групите в Общинския съвет се налагаше кметът Москов да се съобрази и да оттегли свое предложение в името на компромиса и доброто взаимодействие", коментира Ангел Гераксиев, който подчерта, че през мандата не е имало отложено заседание поради липса на кворум или прекратено по друга причина.

През изтеклия мандат Общинският съвет в Гоце Делчев е провел 48 заседания, от които 29 редовни и 19 извънредни. Взети са 633 решения, като основната работа на съветниците е била в постоянните комисии. Независимо от различната партийна принадлежност на съветниците всички решения са приети с над 90 % мнозинство.

С решения на местния парламент в община Гоце Делчев са привлечени и реализирани по проекти около 50 млн. лв. във всички сфери. За новия програмен период са заложени и одобрени от ОбС инвестиции за още 94 млн. лв.

"Когато представителите на политическите партии са отговорни, работят заедно за общината си. Благодаря на всички колеги, на кмета Владимир Москов, на председателя на Общинския съвет Ангел Гераксиев и на общинската администрация за съдействието, за да отчетем този наистина успешен мандат", заяви председателят на групата на БСП Димитър Балтаджиев.

Председателят на групата на ГЕББ Ангел Тунчев също изказа  благодарност към ръководството на ОбС, на градоначалника и на общинската администрация, като заяви: "Въпреки че невинаги успявахме да убедим Общинския съвет в нашите идеи и решения, ние благодарим за съвместната ни работа. Старали сме се да сме принципни и да работим единствено за благото на общината и жителите й".

На последното си заседание съветниците гласуваха още няколко важни за общината решения. С пълно мнозинство бе гласувано учредяването на безвъзмездно право на строеж на нов Спешен център върху общински терен, намиращ се в непосредствена близост до административната сграда на МБАЛ "Иван Скендеров". 

Съветниците гласуваха извън дневния ред и неотложно решение за определяне броя на децата в групите в ЦДГ и ОДЗ на територията на общината, който да не е повече от 24.

Съветниците от Гоце Делчев одобриха и кметовете, които поемат кметствата по населени места до провеждане на изборите и полагането на клетва на новоизбраните.

Така, с решение на Общинския съвет от 23 септември, заместник-кметът Валери Сарандев поема управлението на община Гоце Делчев, на Баничан - Никола Мудев, на Борово - Тодор Гергинов, на Брезница - Салих Буковян, на Буково - Джамал Атипов, на Господинци - Сухад Синанев,,на Мусомища - Мария Пулева и на Корница - Фатме Джинджи.

Днес в Общинския съвет почерпиха и двама общински съветници - д-р Марио Дърпатов от ГЕРБ за новородената си дъщеричка и Димитър Бояджиев за рождения си ден. 

На скромен коктейл на кметския етаж в администрацията съветниците и кметовете вдигнаха наздравица за съвместния си мандат и пожелаха успешни изборни резултати на кандидатите за кметове и общински съветници за следващия мандат.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK