Граждани със сигнал до главния прокурор срещу кмета на Гоце Делчев Владимир Москов

От името на Граждански комитет „Равни пред закона“ е изпратен сигнал до главния прокурор на Република България Сотир Цацаров, министър-председателя Бойко Борисов, Сметната палата, Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика към 43-то НС и началника на ДНСК срещу кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов.

Целта на сдружението е да бъде инициирана щателна проверка във връзка със сериозни закононарушения от страна на кмета на Гоце Делчев.

Копие от писмото, изпратено до горепосочените институции, бе получено и в редакцията на ИНФОМРЕЖА.

Повод за подадения сигнал е съмнение за извършена злоупотреба със служебно положение от страна на Владимир Москов, която се състои във възлагане на ремонтни дейности на определени фирми в нарушение на законовите разпоредби на Закона за обществените поръчки, които дейности са извършени преди самото обявяване на обществената поръчка.

"Само по себе си подобно действие е лишено от всякакъв смисъл и морал, тъй като принципът на обявяване на обществени поръчки е провеждане на конкурс и честното му спечелване от победител, който отговаря на дадени критерии и който в последствие да извърши съответните дейности. Очевидно обезверени от „потулването“ на редица нередности, случващи се не само със знанието, но и с прякото участие на Общината, жители на Гоце Делчев ни алармираха с цел "истината да излезе наяве", посочват от Граждански комитет „Равни пред закона“.

В постъпилия сигнал се твърди, че са извършени строителни дейности, без да се спазват разпоредбите на ЗОП, на стойност 545 876,60 лв.

Обектите, за които става въпрос, и за където според обявения търг предстои да бъде извършена подмяна на водопроводи и канализация, са реално неотдавна завършени, а улиците – асфалтирани, заявяват от комитета. 

Гражданите недоумяват как е възможно кметът Москов, след скорошното приключване на усилено кипящите дейности по обновяване на инфраструктурата в Гоце Делчев, да обяви обществена поръчка за предстоящото извършване на същите тези ремонти.

„За всеки нормален човек е безумно първо да се извършват ремонтни дейности и след това да се обяви обществена поръчка по ЗОП, което противоречи на елементарна логика и е грубо нарушение на закона. Надяваме се на вашата спешна намеса, за да се предотвратят бъдещи престъпления и да се разкрият извършени такива“, се казва в писмото до главния прокурор.

Въпросните обекти са различни улици, намиращи се на територията на град Гоце Делчев, както и в с. Лъжница.

 

ИНФОМРЕЖА дава правото на отговор на засегнатата страна.

 

КОМЕНТАРИ

CHICAGO19:05 - 08.09.2015
Макар и от далече,аз съм сигурен,че герберите ша му чупят на МОСКАТА-ПОЛУОСКАТА,НАЗДРАВЕ ВЛАДО,И ЧЕСТИТ ШЕСТИ МАНДАТ.
a4u12:40 - 09.08.2015
подписан от николов - 1= познава ли георги андонов 2= до кои негови роднини е 3. като знае за кого работи по-добре да не ни прави на ампета 4 колко !!!! е ясно - тьпо по- наи -
До xl17:45 - 07.08.2015
Хората от селата не са ли част от тази община, техният вот за ГЕРБ по-малко важен ли е? Добре, тогава няма да гласуваме за вас. Пожелавам УСПЕХ на Москов!
До Петко15:07 - 07.08.2015
Петко, ако има капка истина в това, в което го обвиняват г-н Москов аз питам: Защо тогава съветниците от групата на ГЕРБ мълчат? Защо не излезнат открито и не посочат факти. Отговорът е един: Защото не е вярно. Петко, посочи точно ти от какво не си доволен.Между другото - какво ти е образованието? Успех Владо!

FACEBOOK