Първи отбор на Отряд Благоевград с трето място на XXVI Зимен технически преглед на ПСС

Снимки: Отряд Благоевград

Първи отбор на Отряд Благоевград се класира на трето място на XXVI Зимен технически преглед на Планинската спасителна служба, проведен от 13. до 15. април в Самоков.

Благоевградският отбор бе в състав: Павел Тодоров - капитан, Георги Лукарски и Захари Петров. На прегледа стартираха 25 отбора с по трима спасители от отряди на ПСС в цяла България.

Състезанието продължи над 5 часа, като включваше преход със ски, преминаване по скален ръб с осигуряване по въжен парапет, търсене на затрупани хора в лавинен полигон, спускане към пострадал с ориентиране по GPS координати, скоростен етап с изкачване по ски-писта, оказване на помощ на пострадал с различни травми в лекарски център, транспорт на пострадал с шейна спускана от двама спасители по ски писта и решаване на различни писмени тестове с медицински и технически въпроси.

Първи отбор на Отряд Благоевград завърши с 18 наказателни точки повече от победителите - отбор на София 1, и 11 точки от вторите - отбор на София 2, което прави разликата в подготовката на отборите в челото минимална като цяло.

В надпреварата взе участие и Отбор Благоевград 2, в чийто състав влизаха: Михаил Ингилизов - капитан, Робърт Апостолов и Георги Г. Ботев.

Младежите от втория отбор се бяха пренавили в желанието си да се докажат и допуснаха няколко груби грешки, които ги изпратиха на 19. място.

Все пак имат шанс скоро да покажат, че могат да се справят по-успешно, защото през следващата година ще се проведе летен технически преглед.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK