Десетина потърсиха съдействие от депутата Йордан Андонов на първата му приемна

Йордан Андонов, снимка: infomreja.bg, архив

Десетина благоевградчани потърсиха съдействие депутата от ГЕРБ Йордан Андонов на първата му приемна. Един от поставените пред народния представител въпроси е бил свързан с фауната в река Струма, която по мнението на жалващ се до депутата гражданин, е застрашена от нарастващия брой на кормораните, изтребващи рибата. Като проблем той посочил и добива на инертни материали, който също влияе върху биологичното разнообразие, още повече, че нивото на реката прогресивно спада. Йордан Андонов поел ангажимент да внесе в Министерството на околната среда и водите предоставената му преписка със сигналите на благоевградчанина.

Обществен казус е поставила в приемната на Андонов собственичка на туроператорска фирма, която настоява за промени в Закона за туризма. Нейното предложение е за създаване на туристическа полиция за контрол на туристическите фирми и по-строги правила, тъй като в сектора има изключително висок брой нелегални фирми, работещи в сивия сектор. Това автоматично подбива пазара на лицензираните туроператори и води до рискови пътувания и плащания, предупредила в приемната на депутата гражданката. Народният представител й дал дума, че ще представи предложението на вниманието на ресорната комисия в Народното събрание, която да прецени допустимостта на препоръката.

На приемната не липсвали и граждани, пострадали от действие или бездействие на общински органи, сред които се откроявал случай на сблъсък на благоевградчанин с главния архитект на Общината. Неговото недоволство било освен от липсата на професионализъм и погазване на закона, но и от грубото отношение на заемащата длъжността.

Гражданско недоволство имало и от организацията на „синята зона”. По този въпрос Андонов се ангажирал да съдейства, като го отправи до компетентните местни органи на самоуправление.

„Много от хората изразиха и притеснението си от ограничените възможности за реализация, за работа, но такава е общата икономическа ситуация, която не може да бъде преодоляна лесно. Наблюдавам обаче приятна тенденция - хората са заинтересовани не само за личните си проблеми, но и за обществените, за просперитета на града, което говори за зараждането на така очакваното гражданско общество”, е коментарът на депутата в края на първия му приемен ден.

Приемната на народния представител ще работи постоянно и желаещите могат да се запишат на място в офиса на ГЕРБ, а срещата с гражданите ще се осъществява всеки понеделник.

 

КОМЕНТАРИ

miro23:42 - 23.01.2012
videlili ste jachkata kak e vlezal v struma dolu na rasadnika bezumie
12313:32 - 18.01.2012
Рибата може да намалява ама по двата бряга има много говеда
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK