Ученици от Сандански с игри и викторина казаха „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“

Снимки: Община Сандански

С невероятен заряд и емоция, около 100 ученици от 5 училища в град Сандански посрещнаха старта на кампанията „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“.

Организатори на проявата са Община Сандански и местната Комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Съорганизатори на събитието, което препълни пл. „България“ с деца, са Български червен кръст, Районно управление на полицията – Сандански, и Районна служба по пожарна безопасност и защита на населението.

Проявата, насочена към безопасността на децата през летния период, започна с демонстрация как да се движим ако сме велосипедисти и как се оказва първа помощ на давещ се, като демонстрацията бе направена лично от световният шампион по водно спасяване Валентин Митрев. Първа помощ на пострадал демонстрираха и отряда от Планинската контролно-спасителна служба, които 24 часа в денонощието помагат на хора, изпаднали в беда в планината.

Отборите от ученици показаха  умения за обездвижване на крайник, като в състезанието победител стана отборът на III ОУ „Христо Ботев“, второто място си спечелиха IV ОУ „Св. св. Козма и Дамян“, трето място заеха учениците от Спортно училище, а четвърто и пето cъответно I ОУ „Св. Климент Охридски“ и II ОУ „Христо Смирненски“. Всички те получиха грамоти и топки, осигурени от Община Сандански.

С ентусиазъм петокласниците взеха участие и в организираната викторина, на която също бяха раздадени много награди.

Кампанията, която се превърна в истински празник завърши с възможността, която осигури полицията и пожарната, децата да се докоснат до техните автомобилите и да ги разгледат, което бе изключително интересно за всички тях.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK