Дербито на Западната Б група не излъчи победител

снимка: ФК "Банско", архив

Отборите на ФК Банско и Пирин Гоце Делчев завършиха наравно 1:1 в мач от поредния 5 кръг в първенството на Западната Б група. Двата тима разделиха точките по съседски, като за пропуснатия успех повече трябва да съжаляват гостите от Гоце Делчев. Домакините първи стигнаха до гол, след като в 8 минута Валентин Валентинов засече пас на Павел Петков в малкото наказателно поле и от непосредствена близост и вкара за 1:0. До края на първата част гостите владееха инициативата, но с пропуски се отличиха Петър Лазаров, Георги Самокишев, Веселин Здравков и Георги Каранейчев.

След почивката повторен дебют за Пирин Гоце Делчев направи завърналият се в тима Румен Лапантов. Благодарение на неговата активност, неврокопчани стигнаха до равенството. В 60 минута Мартин Газиев изпълни мощно пряк свободен удар, топката се удари в горната греда и влезе във вратата на Кючуков. Малко по-късно гредата бе добър помощник на Тодор Кючуков, след изстрел на Георги Каранейчев.

До края на срещата двата тима не успяха да вкрата нов гол, а в даденото от съдията продължение втори жъл и съответно червен картон видя Веселин Здравков от тима на гостите. В красирането Пирин вече има 10 точки и заема второ място, а Банско остана 6-ти с 6 точки.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK