Депутатът Стефан Апостолов награди най-добрите спортисти в Симитли

Снимка: Община Симитли

Децата в Симитли са здрави, защото спортуват. Весели ученически игри за поредна година белязаха с усмивки и спортен дух един от най- студените дни в годината. Тази година,  традиционните общински ученически игри се проведоха в спортната зала на стадион „Септември“ в Симитли.

Пред погледите на кметa на община Симитли Апостол Апостолов, народния представител Стефан Апостолов, директорите на трите училища в общината, много поддръжници на спорта и големи агитки, отборите направиха зрелищно шоу. Момчета и момичета от училищата в общината показаха умения и талант в най-популярните игри - баскетбол и футбол.

Старт на игрите даде в ранния час заместник-кметът на Община Симитли, Евгения Георгиева, като пожела на всички спортен дух и призова за честна игра между отборите.

В баскетбола като по-добри се показаха на терена играчите от Симитли. Там се съревноваваха отборите на Симитли и Крупник. След тежка битка в оспорван за победата мач баскетболистките завършиха с финалното 34:22 за Симитли.

Така те спечелиха първото място в общината и трябва да се готвят за областния кръг на ученическите игри.

Отбори от Долно Осеново, Симитли и Крупник играха футбол. В групата 5-7 клас на първо място се класираха футболистите от Симитли, които победиха Долно Осеново на финала с 5:1. Така втори остана отборът от Долно Осеново и третото почетно място бе за футболистите от училището от село Крупник. При мачовете на учениците от 8-ми до 10-ти клас Крупник спечели първото място, като надигра с 9:3 отборът от Симитли.

Футболистите от 11 и 12 клас се съревноваваха на изкуственото игрище на стадиона, като Симитли безапелационно победи Крупник със 7:5.

Народният представител и футболен съдия, който с интерес изгледа срещите, Стефан Апостолов, връчи купите и много топки за всички участници. Той поздрави всички учители и ученици за честната игра и спортния дух всички млади спортисти, бъдещи спортни надежди на община Симитли.

Специални награди бяха дадени на учителите по физическо възпитание за доброто съдийство на спортните състезания. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK