Депутатът Даниела Савеклиева се срещна с делегация на Държавната дума

Снимки: ГЕРБ

Народният представител от ГЕРБ и областен координатор на партията за Благоевград, Даниела Савеклиева, се срещна днес в Народното събрание с делегация, водена от председателя на Комитета на Държавната дума на Руската федерация по икономическа политика, иновационно развитие и предприемачество - Срегей Жигарев.

Делегацията е на работно посещение в българския парламент и проведе среща с ръководството на Комисията за икономическа политика и туризъм, на която благоевградският депутат Даниела Савеклиева е заместник-председател.

„С колегите от Руската дума коментирахме сътрудничеството между двете страни в областта на търговско-икономическите отношения. Русия е традиционен и един от най-важните външноикономически партньори на България. През 2017 г. се отбелязва ръст в двустранната търговия. Обсъдихме възможностите за възстановяване на количествата на доставяни български изделия, които са добре познати на руския пазар, като медикаменти, вина, парфюмерия и козметика”, каза Даниела Савеклиева.

Тя подчерта, че в областта на туризма през първото полугодие на 2017 г. броят на руските туристи се е увеличил с 3,7%, при което Русия заема 6-о място.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6