Четвъртокласници от Второ ОУ в Гоце Делчев гостуваха в парламента на депутата Богдан Боцев

Снимка: Личен архив

Скъпи гости посрещна днес в парламента депутатът от Гоце Делчев Богдан Боцев. Гостуваха му ученици от IV клас от Второ ОУ „Гоце Делчев“ от родния му град.

Боцев заедно с колегата си от Благоевград Николай Бошкилов ги разведоха из сградата на Народното събрание и им разказаха повече за историята и  работата на народните представители.
За децата макар и все още малки бе изключително интересно да видят залата, в която се провеждат заседанията на българския Парламент, да се разходят в коридорите, както и да се качат на балкона, където обикновено стоят гостите, които посещават сградата, в която се коват законите на  България, споделиха учителите, които придружаваха учениците и които признаха, че за тях също е било любопитно да посетят  сградата на  Народното събрание.

„Смятам, че идеята ученици да посещават институциите и да се запознават с тяхната работа е много добра. Децата трябва от малки да знаят къде и как се взимат важните за страната решения, да са запознати с държавното устройство, с различните видове власти и как работят те. Информираните и образовани млади хора са един от моите лични приоритети. Благодаря на учениците и техните учители за хубавия и ползотворен ден, който имахме заедно“, коментира депутататът Богдан Боцев.

 

КОМЕНТАРИ

Родител08:40 - 04.11.2017
Браво на учителите за екскурзията на децата.
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK