Депутатът Богдан Боцев връчи грамоти от двата конкурса на талантливите деца от Гърменско

Снимки: Личен архив

Една седмица децата на Гърмен пяха, танцуваха и рисуваха в Седмицата на детската книга и творчество, организирана от Читалище "Искра 1924"-Гърмен, с финансовата подкрепа на ОбС на БСП-Гърмен.

Празничните дни бяха съпътствани с много награди и щастливи емоции и благодарности към всички участници от организаторите.

Финалът завърши с реализирането на двата конкурса есе на тема "Европа, моя дом в каква страна искам да живея" и конкурс рисунка "Моята мечта", които преминаха под патронажа на народния представител от БСП за България - Богдан Боцев.

В двата конкурса активно се състезаваха 77 деца, освен индивидуалните награди, участниците получиха и една обща награда, а именно покана от депутата да посетят българския парламент на 6. юни!

Журито в състав: председател - Ели Давидова, и членове: Ибрахим Къдриев и Йорданка Ралева през празничната седмица излъчиха и талант на Гърмен.

Титлата бе заслужено присъдена на 6-годишният Божидар Топалов, който се представи прекрасно с песента на Графа „Вече 10 години съм на този свят“.

Тазгодишната миска №1 стана чаровната Анна Цветкова.

Първото място в рецитала бе присъдено на Елена Попангелова от Гърмен, която е ученичка в Първо ОУ „Св. св. Кирил и Мтодий“ в Гоце Делчев, а второто място зае малката и талантлива украинка Ана Кондратюк, дъщеря на Татяна Кондратюк, за които в момента текат подписки в Гърменско и страната за спасяването им от екстрадиция в Украйна, тъй като държавата отказва да даде постоянен статут за пребиваването им в България, за което ИНФОМРЕЖА писа подробности.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK