НПГ – Гоце Делчев, гостува на МОН със своя изложба

Снимка: НПГ "Димитър Талев"

Министерството на образоването и науката стана домакин на  изложба, организирана от Неврокопска професионална гимназия „ Димитър Талев“. В рамките на един месец във фоайе „Ротонда“ на МОН ще бъдат изложени банери с кадри от театралната постановка на НПГ – „Корени и гранки“.

Директорът на гимназията – Мария Георгиева, заместник-директорите Василка Кирева и Васил Аратлъков, преподавателите сценаристи – Елена Търтова, Марияна Малакова и Мария Кирева, както и учениците актьори посетиха Министерството на образованието и науката, за да участват в отриването на изложбата.

Експозицията бе открита от заместник-министъра на образованието Таня Михайлова, която похвали и насърчи творческите търсения на учениците и ги поздрави за големите успехи на постановката.

Гости на откриването бяха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, началникът на РУО – Благоевград, Ивайло Златанов, заместник-кметът на община „ Изгрев“ - Веселин Петков, директори на дирекции, експерти.

Министърът на образованието специално поздрави учениците на НПГ и внимателно разгледа всеки кадър от изложбата, като изрази впечатлението си от професионалната игра на актьорите и пожела достигане на още върхове.

Учениците имаха възможност да се запознаят с реформаторската дейност на всички заместник-министри от началото на съществуването на Министерството на образованието и науката до днес.

Възпитаниците на НПГ бяха драги гости не само в МОН, но и в Театъра на армията, където участваха в среща разговор. Там те се запознаха с директора, заместник-директора и актьори от театъра.

Учениците актьори получиха професионални съвети от своите „колеги“ и наблюдаваха творческия процес на една постановка. Те разгледаха сцената и  гримьорните. Предоставена им бе и възможност да видят кои артисти са се превъплъщавали в образи от „Железният светилник“.

Учениците определиха срещите в Министерството на образованието и науката и в Театъра на армията като вълнуващи, ползотворни и мотивиращи ги за още дейности, творческа работа и успехи.

 

КОМЕНТАРИ

Родител13:49 - 23.01.2019
Най-добрата гимназия!
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK