Сагата "Жаблянов" продължава

Снимка: Infomreja.bg

Започваме да събираме подписи за оставката на Валери Жаблянов като зам.-председател на парламента на основание системно нарушване на Правилника на Народното събрание.  Тази закана отправи в началото на днешния пленарен ден Тома Биков от ГЕРБ, съобщава сайта news.bg.

"Очевидно вашите партийни органи са атрофирали и не са в състояние да вземат ясно политическо решение, да ви помогнем да формирате адекватна позиция по отношение на национални консенсуси, свързани с политическото насилие и политическия консенсус по теми, които за нас не бива да бъдат преразглеждани", захапа той социалистите.

Биков нападна червените и заради биполярното им състояние. "Чуваме едно, виждаме друго, а после разбираме, че мислите трето", каза още той.

Няма да позволим на ГЕРБ да прави историческа интерпретация на фактитеот историята ни и да се опитват да заметат реалните проблеми на гражданите, ядоса се Жельо Бойчев от БСП.

"Това, на което ние категорично ще се противопоставяме, е на този ваш опит да изместите теми. Ако има тема, която трябва да бъде на дневен ред в българкото Народно събрание днес и трябва да отнема енергията му и да нажежава страстите това е защо в момента се отказва достъп до медицинско обслужване на български граждани", закани се червеният депутат.

Бойчев атакува с писмо до парламента от 13 февруари от директора на НЗОК, където се посочва: "Към началото на 2018 г. задълженията на НЗОК към чужди здравни фондове възлизат над 271 млн. лв." С писмото се иска актуализация на бюджета на НЗОК със 140 милиона лева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK