Богдан Боцев отчете първия си месец в НС, готви две питания до министър Нанков

Снимки: БСП

Народният представител от Гоце Делчев Богдан Боцев подготвя две питания до министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Единият от въпросите му е свързан с изграждането на язовир над село Брезница, който ще осигури питейна и поливна вода за по-голямата част на гоцеделчевския район. Идейният проект за язовира е готов, но е необходимо да бъде осигурен и финансов ресурс за строителството. 

Другото питане се отнася за намирането на възможност за финансиране на изграждането на двата нови околовръстни пътя край Гоце Делчев, които са изключително важни за хората от общината и Гоцеделчевския регион, сподели на нарочната си преконференция днес депутатът Богдан Боцев, на която той направи и отчет на работата си за първите 40 дни в парламента. 

„За мен като човек, който е избран от хората да ги представлява, е изключително важно да правя публично достояние това, за което съм изпратен в Народното събрание. Участвам в парламентарните комисии по бюджет и финанси и по политиките за българите в чужбина. Обещавам ви, че тези пресконференции ще се превърнат в традиция, както и приемните и срещите ми с хората от областта, за да може да има пълна прозрачност и чуваемост за работата ми в парламента", заяви пред медиите Боцев. 

За първите си близо 40 дни в НС народният представител отчете, че е участвал в няколко законодателни инициативи на парламентарната група на БСП, сред които са: промяна в кодекса за социалното осигуряване, касаеща преизчисляване на всички пенсии, така че по-отдавна пенсиониралите се граждани да получат достойно увеличение на пенсиите си, обвързване на майчинството с минималната работна заплата и данъчни облекчения на младите семейства с деца.

Той отчете също, че е участвал и в дебата и внесеното предложение за промяна в гражданско-процесуалния кодекс, свързан с работата на частните съдебни изпълнители, така че длъжниците да бъдат уведомявани трикратно, включително и в почивен ден за своите задължения. 

„Предвижда се възможност при изплащане на задължението, съдебната процедура да приключва без налагане на огромни такси, които често са в размери двойно по-големи от самите дългове на гражданите", обясни Богдан Боцев. 

По отношение на грижата на държавата към българските земеделски производители, депутатът е взел участие и в обсъжданията в парламентарната му група относно предложение за промяна в Закона за храните така, че големите търговски вериги да имат задължение да предлагат определен процент български земеделски продукти. 

Така, равносметката от първия месец на народния представител Богдан Боцев, е: участие в 5 внесени за обсъждане законопроекта и 5 предложения. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK