Депутатите се събират на първо заседание през новата година

Снимка: БГНЕС

В проекта на дневен ред на депутатите са залегнали три предложения за законови промени

Дългата коледно-новогодишна ваканция на депутатите свърши и те се събират днес на първото си за 2021 г. пленарно заседание, предаде репортер на БГНЕС.

По традиция парламентарните групи в парламента ще започнат новата пленарна сесия, която ще бъде и последна в мандата на 44-то Народното събрание, с традиционните си политически декларации, в които ще очертаят приоритетите в своята работа като част от законодателния орган.

В проекта на дневен ред на депутатите са залегнали три предложения за законови промени – в Закона за мерките срещу изпирането на пари, в Закона за кредитните институции и Закона за възстановяване и преструктуриране на кредитни институции и инвестиционни посредници.

Вероятно и напълно очаквано една от доминиращите теми в работата през тази пленарна сесия ще бъдат промените в Изборния кодекс, свързани с предстоящите парламентарни избори. Управляващите вече заявиха готовност за законодателна инициатива, даваща право на поставените под карантина заради COVID-19, както и приетите за лечение в болница, да упражнят правото си на глас с подвижна избирателна урна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK