Депутатите приемаха Бюджет 2018 до 3 ч. след полунощ

Снимка: БТВ

Най-коментираната от политиците тази сутрин тема е приемането на Бюджет 2018, което се състоя до 3 ч. след полунощ.

Това ще се окаже най-дългият работен ден за депутатите, всеки от които имаше различно мнение по състоялата се среднощна беседа в Народното събрание.

Според Марешки това е най-сериозната стъпка, която определя хода на страната ни през следващата година. Председателят на "Воля" каза, че не може да се претупват подобни събития, какъвто опит е имало от негови колеги.

След 00:00 ч. страстите в колуарите се разгорещиха едновременно от недоволството от работата в късните часове и от точките, които бяха обсъждани.

Според новия бюджет минималната заплата ще бъде 510 лв., а 250 000 лв. са отделени за заплати в сферата на културата. Още вчера служители на БАН бяха недоволни от отделените средства, тъй като по-голяма част от научните работници са с минимална заплата. Днес знамената на Академията ще са спуснати наполовина в знак на протест. 

Следващото заседание на Народното събрание ще започне в 10 ч. 

 

КОМЕНТАРИ

SS09:26 - 30.11.2017
Всички медии „си легнаха“. А в момента, в 2 часа и половина след полунощ, в Народното събрание се пише една от най-срамните страници в неговата история! Това, което се случва в Парламента трябва да се явява Дебат на Закона за държавния бюджет за 2018 г., но всъщност е апотеоз на пошлостта, некадърността и простотията на сегашната политическа клика. Нямам думи за това заседание на депутатите, но пък лирическият герой от една песен има подходящите думи: „Новините започват със дебат за бюджета - Кви дебати, ебати! Депутати – ментета, На трибуната качва се някакъв педераст – Педераст, педераст, но облечен във власт. В устата му - глупости, в очите му – злоба, Той тая власт ще я стиска до гроба, А щом свърши поредният смешен дебат, Ще отиде да чука в Студентския град. Пак ли ще живeеш във лъжа? Нема такава държава! Пак ли ще търпиш и докога? Нема такава държава! Няма смисъл от това И последната илюзия умря, В тая страна На власт е глупостта.“
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK