Депутатите от ГЕРБ се срещнаха с пенсионери от Добринище и Разлог

Снимки: ГЕРБ

Новаков подари телевизор на пенсионерите от Разлог

Областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков заедно с неговия колега Асим Адемов, както и народните представители от ГЕРБ Даниела Савеклиева, Александър Мацурев, Георги Динев, Емил Тончев, Стефан Апостолов, Станислав Иванов, Иван Миховски и Митко Полихронов - посетиха пенсионерските клубове в Добринище и Разлог. На срещите присъстваха и кметовете на Разлог Красимир Герчев и на Добринище Петър Галчев.

По време на срещите възрастните хора коментираха с представителите на ГЕРБ размера на пенсиите и Закона за социалните услуги. „Около 16 млн. лв. са отпуснати допълнително, за да се осигурят още от месец март социални асистенти на хора, които имат нужда от такава услуга”, обясни Андрей Новаков.
Народните представители от ГЕРБ уточниха, че със средствата ще бъдат наети безработни лица, които да помагат на хора с висока степен на намалена работоспособност, както и на възрастни хора над 65 години, които имат нужда от помощ в домакинствата си.

„Приетият под натиск Закон за личната помощ, чийто инициатор беше бившият омбудсман Мая Манолова, създаде тази липса, но правителство реагира своевременно и проблемът вече е решен”, коментира пред пенсионерите в Добринище народният представител Александър Мацурев.

На въпросите за размера на пенсиите депутатите от ГЕРБ уточниха, че пенсиите ще продължават да се актуализират, като следващото увеличение ще е през юли. На пенсионерския клуб в Добринище областният координатор и евродепутат Андрей Новаков подари от името на ГЕРБ в Благоевградска област озвучителна уредба, а на възрастните хора от Разлог – телевизор.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK