Депутатите извикаха спешно екоминистъра заради „Алепу”

Снимка: Infomreja.bg

"Този, който трябва да даде най-правилно становище в случая е инвеститорът”, коментира екоминистърът

Депутатите извикаха спешно министъра на екологията Емил Димитров в парламента заради казуса „Алепу”.

В началото на днешното заседание лидерът на левицата Корнелия Нинова настоя той да дойде и да обясни спорните казуси със замърсяването на езерото край Варна и със строежа в „Алепу”. Министър Димитров се въздържа от коментар относно замърсяването в морската ни столица, тъй като за това в момента тече проверка.

По отношение на спорни строеж в Алепу екоминистърът обясни, че нито неговото министерство, нито Регионалната инспекция по околната среда и водите са тези, които издават разрешителни за строеж. И изказа лични наблюдения. „Това, което видях по телевизията, не ми прилича на укрепително съоръжение. Прилича ми на хотел. Може би ще е хотел. Считам, че е моя работа да коментирам всичко, свързано с този строеж. Защото се тръгна до детайли  - на проектанта каква била жена му и каква била балдъзата му. Този, който трябва да даде най-правилно становище в случая е инвеститорът”, коментира Димитров и увери, че ще изпълни всички указания.

Иначе депутатите гласуваха на първо четене две предложения за промени в Закона за хазарта. Отхвърлиха това на Валери Симеонов и подкрепиха идеята на ГЕРБ и Даниела Дариткова, според което Държавната комисия по хазарта ще стане агенция. Ако решението бъде прието и на второ четене, председателят ѝ ще бъде назначен в 10-дневен срок след обнародването на закона./ НОВА ТВ

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK