Второкласници от Първо ОУ в Гоце Делчев участваха в интересни инициативи в Световната седмица на парите

Снимки: Първо ОУ

Учениците от II „Б“ и II „В“ клас от Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев в Световната седмица на парите се включиха заедно със своите учители в страхотната инициатива на Джуниър Ачийвмънт България.

Мотото на инициативата бе „Въпросите за парите са важни“.

Като ментори в инициативата участие взеха служители в клоновете на местни банки, които проведоха различни интеративни игри и беседи с децата, които научиха защо парите са важни.  

С любезното съдействие и по покана на банкера Таня Боцева децата от II “Б“ клас заедно със своята учителка Алтънка Давидова с голям интерес посетиха офиса на Първа инвестиционна банка, където проведоха интерактивен урок в часа на класа.

Чаровният професионалист във финансовата сфера – г-жа Боцева, отправи към децата едногодишно предизвикателство – спестовност с малки стъпчици чак до следващата година, което бе възприето от децата с радост и готовност. 

Децата от II „В“ клас в седмицата на парите също проведоха един забавен и полезен урок за парите и как да постигнат мечтите си. С голям интерес те чуха историята на парите, която увлекателно им разказа банкера Елена Ланджева-Белемезова служител в „Търговска банка-Д“ АД.

Забавлявайки се, малките ученици влязоха в ролята на прахосници и на спестовници като в края на играта всички споделиха, че ролята на спестовници им е харесала много повече. 

„Спестявайте разумно! – това ще ви бъде полезно за цял живот“, бе първият и много полезен съвет относно парите, които децата получиха и от банкерът Елена Ланджева - Белемезова.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK