Борисов се отчита пред депутатите след срещата с Путин

Снимка: бТВ

Премиерът Бойко Борисов ще вземе участие в петъчния парламентарен контрол. Той ще отговаря на въпрос, зададен от депутата от „БСП за България“ Антон Кутев, свързан с визитата на премиера в Москва и срещата му с руския президент Владимир Путин, която той осъществи в края на месец май, предаде репортер на БГНЕС.

Втори на парламентарната трибуна ще се качи вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов. Той ще отчете пред депутатите работата си във връзка с навършването на 160 години от създаването на Болградската гимназия в контекста на демографската политика на Българското председателство, както и предстоящото 11 заседание на държавите, страни по Конвенцията на ООН за защита правата на хората с увреждания, което предстои да се проведе на 12-14 юни 2018 г. в Ню Йорк (САЩ).

Най-много въпроси са адресирани до министъра на външните работи Екатерина Захариева. Тя ще трябва да разясни пред парламента как се развиват двустранните отношения между България и Турция, сигурността и обезпечаването на генералното ни консулство в Мюнхен, назначаването на почетен консул на България в Македония, обезщетяването на тракийските бежанци, както и задължителното писмено съгласуване на международни инициативи на общините с МВнР.

Участие в петъчния парламентарен контрол ще вземат още министърът на труда и социалната политика Бисер Петков и земеделският министър Румен Порожанов. В законодателната част на пленарното заседание предстои да продължат дебатите по проектите за инвестиционни разходи за модернизация на Българската армия. /БГНЕС



 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK