Депутати дариха по 5 000 лева на семействата на загиналите миньори

снимки: infomreja.bg

По 5000 лв. получиха семействата на загиналите миньори от симитлийския рудник „Ораново” от депутатите от ГЕРБ в Пиринско.

Народният представител и заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов в компанията на областния координатор на партията Даниела Савеклиева, Любен Татарски и Митко Захов, лично връчи даренията на съпругата на Христо Младенов – Василка, и на брата на Иван Лазаров – Борислав.

Роднините на нелепо загиналите миньори дойдоха в кметството на симитлийското село Крупник и разговаряха с народните представители.

„Подкрепям действията на енергийния министър Драгомир Стойнев да спре временно концесията на мината, докато се приведе предприятието в необходимите стандарти и да се гарантира сигурността на работниците”, категоричен бе Цветанов.

„Взетите мерки са правилни. Ако не бе стопирана концесията, това би означавало още на следващия ден, след като откриха затрупаните работници, миньорите да слязат под земята, за да започнат работа. Важно е да се направят всички инспекции, защото дори и само един загинал човек да има, това би означавало, че този рудник е погребално бюро, а не място,  което осигурява работни места”, допълни Цветанов. Той подчерта, че в тази трагедия не бива да се замесват политически полемики.

„Парламентарната гурпа на ГЕРБ ще подкрепи евентуални законодателни промени в областта на енергетиката. Няма министър, независимо от кое правителство, който да не бъде подкрепян в подобни инициативи. Всичко, което е разумно и което е в интерес на хората, ще бъде подкрепено и от нас. Трябва да правим политики, с които да търсим политически консенсус, който да бъде от полза за българските граждани”, допълни още заместник-председателят на ГЕРБ. Той уточни, че паричните дарения за семействата на миньорите са от държавната субсидия на ГЕРБ.

Навръх християнския празник Преображение Господне пиринските депутати от ГЕРБ се черкуваха в местния храм "Архангел Михаил”. Цветанов запали свещ и опита от осветената от отец Величко Христов пита, а събралите се миряни почерпиха гостите с грозде.

След Крупник народните представители отпътуваха към домовете на другите трима загинали миньори, за да им връчат финансовата помощ.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

аьа21:01 - 06.08.2013
Браво на ГЕРБ, малко но от сърце.Другите вместо да плюят да помогнат с каквото могат.И стига с тия тъпотии,че ГЕРБ сега се намесва всички знаем,че те помагат за всички нещастия.А и мините бяха раздадени както куфарчетата, от същите които управляват сега и да спрат да се правят че им пука.Долни комунисти
Ла Брюер18:32 - 06.08.2013
Браво за подкрепата. Народните избраници трябва да са близо до нас и проблемите ни. Не мисля, че ГЕРБ или другите партии имат някаква вина, защото не те, а чиновниците от службите и администрацията са подправяли документите все едно, че всичко е наред в рудника, а то не е било. Те откъде да знаят ако никой не им е обръщал внимание. А никой не е казвал нищо, за да не си изгуби хляба. Порочна работа и министъра трябва да спре този омагьосан кръг. Жалко, че след толкова жертви, но по-добре късно отколкото никога.
Ванко и отварягата15:51 - 06.08.2013
Може би според Вас е по - добре да не правят и сега нищо..не могат да предскажат какво ще се случи и да има пропуски, има..но това сега защо да е "политическа реклама"..по - добре е да се даде на тези хора, които имат нужда от подкрепа, отколкото да раздават пари за гласове както правят др партии..
Vvv15:13 - 06.08.2013
Еххх народе ....., когато не се помогне - плюем, когато се помогне - пак !?!? Заслужаваме си съдбата .... Хубаво е,че все пак са помогнали дори и минимално в този труден момент. Кураж за семействата !

FACEBOOK