Депо за крадени автомобили разкриха в Радомирско, последваха претърсвания и в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg, архив

Депо за крадени автомобили е разкрито при операция в Радомирско, задържан е един, а петима заподозрени са обявени за издирване. Акцията е проведена от служители на ГД „Национална полиция“, СДВР, Първо РУ - Перник и РУ - Радомир.

В хода на предприетите съвместни действия, в имот в село Долна Диканя, махала „Калугерица“, е разкрито депо за разкомплектоване на противозаконно отнети леки автомобили.

При проведени оперативно-издирвателни и последвали процесуално-следствени действия са установени части от един противозаконно отнет лек автомобил от столицата и множество части със заличени идентификационни номера.

Произходът на една част от тях е установен, а продължават действията за пълното изясняване на произхода на останалите.

При последвали претърсвания и изземвания на различни адреси на територията на област Перник, са иззети веществени доказателства във връзка с два случая – откраднати два леки автомобил от София и от Кюстендил. Задържан е един, а петима заподозрени са обявени за издирване.

Образувано е досъдебно производство в РУ - Радомир за престъпление по чл. 345 а, ал. 1 от НК. Работата по случая продължава под надзора на Районна прокуратура в града.

Само през последния месец на територията на Кюстендилска област изчезнаха 4 леки автомобили от марката "Ауди". За момента обаче не може да се каже дали този случай има връзка с изчезналите леки коли в региона.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK