Денят на победата бе тържествено отбелязан в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Денят на победата бе тържествено отбелязан в Кюстендил с поднасяне на венци и цветя и свеждане на глави пред паметника на загиналите кюстендилци във Втората Световна война 1941-1945.

Шествието, което се организира от община Кюстендил и Съюза на ветераните от войните, тръгна от пл. “Велбъжд” под звуците на духова музика, а отбелязването пред паметника започна с песента “Ако си дал” на Емил Димитров.

Членовете на Българския антифашистки съюз в Кюстендил застанаха пред паметника с ликовете на кюстендилци, дали живота си за България в антифашистката съпротива и първата и втората фаза на Отечествената война. Те се включиха в инициативата “Безсмъртният полк”.

Венци и цветя бяха поднесени от Областна администрация, Община Кюстендил и Общинския съвет, Община Невестино, от СОСЗР- Кюстендил, Съюза на ветераните от войните, от БАС, Съюза на граничарите и много граждани.

В проявата се включиха областният управител в оставка Йордан Татарски, кметът на община Кюстендил Петър Паунов, председателят на ОбС - Кюстендил Михаела Крумова и др.

Общо 90 са членовете на Съюза на ветераните от войните. 102-годишният Стефан Николов е най-възрастният, жив участник от Кюстендил във Втората световна война. Най-младият е на 90 години. 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK