Деница Златева в Благоевград: Очакваме да спечелим тези избори, те са вот на недоверие към ГЕРБ

Деница Златева, снимка: Infomreja.bg

Най-истинското социологическо проучване е желанието за промяна у хората

"Европа се нуждае от промяна. Тя трябва да се върне към социалните си корени, да бъде по-справедлива и по-солидарна. Ако искаме да бъдем равнопоставени европейци, трябва да бъдем и достойни българи и да се отнасяме с достойнство към всеки един български гражданин, да не делим хората по политически пристрастия или в зависимост от това - в кой регион на страната живеят. Не трябва да увеличаваме регионалните неравенства и вътре, в самата България." 

Това каза кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ и зам.-председател на НС на БСП Деница Златева в Благоевград. Дни преди края на предизборната кампания тя отправи своите послания към жителите на областния град заедно със своя колега Валери Жаблянов, също кандидат за български представител в Европейския парламент. Импровизираният пролетен празник в "Арена парк" събра десетки членове и симпатизанти на БСП, организирана бе и музикална програма.

Основното послание на социалистите към българските граждани е да гласуват, да бъдат активни. Златева заяви, че дори изборите за Европейски парламент да изглеждат далечни, всъщност те са изключително важни за това - в каква посока ще се развива България.

„Ако искаме да има справедливост сега - и в България, и в Европа, трябва да бъдем активни", каза още Златева. По думите ѝ задължение на политиците е да гарантират на българските избиратели, че гласът им е отчетен честно и преброен така, както са си пуснали бюлетината.

"Очакваме да спечелим тези избори. Ако всичко това, което чухме от хората по време на кампанията - това желание за възмездие, за промяна, за справедливост - е факт, не би трябвало да се съмняваме какъв ще бъде изборният резултат. За мен най-важно е хората да не се страхуват и да отидат да гласуват", коментира още Деница Златева. 

Зам.-председателят на БСП каза още, че изборите са важни по няколко причини. "За мен, като човек, който се занимава толкова дълго с европейска политика, не е без значение какво ще бъде мнозинството в новия Европейски парламент. Важно е в каква посока ще поеме Европа - с ново прогресивно мнозинство и да не допуснем силно представителство на националисти и популисти в Европейския парламент. На второ място - човекът отново трябва да бъде поставен в центъра на политиките", коментира още тя. 

По думите й във вътрешен план изборите са важни, защото това е своеобразен вот на недоверие към правителството на ГЕРБ и има шанс да бъдат предизвикани предсрочни парламентарни избори. "Разбира се, важни са и за предстоящите местни избори през есента", допълни тя. 

Помолена да коментира данните за икономически, административен и полицейски натиск върху БСП, изнесени вчера на пресконференция в централата на партията, Златева заяви, че социалистите са притеснени  от целия натиск, упражняван върху българските избиратели, върху служители на държавната и местна администрация, върху членове на БСП.

„Тези избори трябва да бъдат свободни, да оставим гражданите да изразят свободно правото си на глас, а партиите да имат равни условия в изборния ден", завърши Деница Златева.

"На 26 май България да направи една стъпка повече към Европейския съюз. Изборите да бъдат с настроение, а българските граждани да гласуват спокойно. Очакваме изборът да даде възможност България да стане такава, каквато се води в Конституцията - социална държава. Това да не бъде просто един лозунг". За това призова и Валери Жаблянов.

Според него е необходима спешна корекция на сегашния икономически курс на страната за "преодоляване на всички недъзи при усвояването на европейското финансиране, които ги видя цяла България".

"Следващият програмен период трябва да бъде максимално полезен за икономиката, за благосъстоянието на семействата на българските граждани и на всички, които очакват едно по-добро бъдеще за България", подчерта Жаблянов.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK