Деница Сачева и Марияна Николова ще се срещнат с представители на бизнеса в Банско

Снимка: Община Банско

Това съобщи депутатът Александър Мацурев

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева ще се срещне с представители на бизнеса в Банско и региона по инициатива на народния представител от ГЕРБ Александър Мацурев. „За Банско като туристическа дестинация от световен мащаб е от  значение да се предприемат най-адекватните мерки и действия в подкрепа на туристическия бранш в региона, затова подготвяме  посещение на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова в нашия град“,  коментира Александър Мацурев.

Той обясни, че на работна среща с кмета на Банско Иван Кадев и общинското ръководството са дискутирани исканията на общината за финансово подпомагане за преодоляване на последиците от пандемията и бъдещите действия  за реализацията на важни проекти за хората.

„Акцентирахме на важността от проектиране на р. Глезне до помпената станция. Обсъдихме изпълнението по рехабилитация от държавни и европейски средства на улиците "Глазне",  "Цар Симеон", "България", както и реализацията на новата детска градина , околовръстния път на града, рехабилитацията на езерото в градския парк , спортната площадка в Професионалната лесотехническа  гимназия "Никола Вапцаров", каза още Александър Мацурев. В очакване е и стартиране на реализирането на проекта за енергийна ефективност на обществени сгради, собственост на община Банско - сградата на поземлена комисия, кметство Добринище и кметство Места.

„Благодаря на премиера Бойко Борисов и на правителството за подкрепата за всичко,  което досега се реализира в община Банско, което щеше да е невъзможно без адекватните действия на изпълнителната власт“, подчерта народният представител.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK