Ден за размисъл преди изборите

снимка: infomreja.bg, архив

11 май е определен за Ден за размисъл преди провеждането на парламентарните избори на 12 май, неделя, съобщи vesti.bg. В Деня за размисъл е забранена предизборната агитация.

Недопустимо е разпространяването на нови агитационни материали в деня за размисъл, както и унищожаването на материали, поставени в съответствие със законовите изисквания на местата, определени от кмета на съответната община.

Има забрана и за използването на общинския и държавния транспорт за агитация както в течение на цялата 30-дневна информационна кампания, така и в съботата, определена за размисъл.

Забранено е и разпространяването на агитационни материали на разстояние по-малко от 50 метра от изборните секции, а поставените в близост до секциите трябва да бъдат премахнати от общинската администрация или от районните избирателни комисии.

Въвеждането на забрана за продажбата на алкохол в деня на размисъл се прави по преценка със заповед на кмета на съответната община. В Община Благоевград този път такава заповед няма.

6 868 455 граждани са включени в избирателните списъци за парламентарните избори на 12 май.

Заличените лица и включени в т. нар. забранителни списъци са 160 972. От тях лишени от свобода са 7389, 7243 души са поставени под запрещение. 378 са снабдени с удостоверение за гласуване на друго място.

78 542 граждани са подали заявление за гласуване в чужбина, 67 420 граждани са подали заявление за гласуване по настоящ адрес.

Общо около 11 676 са изборните секции по данни на ГРАО по места. Изборните секции в чужбина са 227 в 57 държави. 8148 кандидати в тях са и тези, които са издигнати в повече от един МИР.

Изборният ден започва в 7 часа и завършва в 20 часа, само по изключение може да започне в 6 часа. Ако при приключването има още хора, които искат да гласуват, то гласуването продължава, но не по-късно от 21 часа.

В деня на предсрочните парламентарни избори в неделя се забранява продажбата на алкохол в София, съобщиха от общината. Заповедта важи за интервала от 6 до 20 ч. на 12 май. Тя не се отнася за продажбата на бира и за сделки на едро.

Извън обхвата са и обществените заведения, в които ще се проведат семейни и обредни ритуали като сватби, кръщенета и тъжни обреди. Целта е да се осигурят условия за нормалното и спокойно протичане на изборния ден. /vesti.bg/

 

КОМЕНТАРИ

ufff21:13 - 11.05.2013
“Оголели от грижи за стомаха и джоба, ослепели от завист, оглушели от злоба, онемели от страх, озверели от крясък, ... в крайна сметка ще станем на пръст и на пясък. За това да запазим във времето тежко, малко нещо от Бога и нещо човешко.”
оффффффффффффффффф14:35 - 11.05.2013
Кой те оставя да мислиш то са бомби то са ножари .
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK