„Ден на розовата фланелка” отбелязват учениците от ПГ по МСС „Пейо К. Яворов“ в Гоце Делчев

Снимки: ПГ по МСС "Пейо Яворов" - Гоце Делчев

Учениците от Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство „Пейо Крачолов Яворов” днес за поредна година отбелязват в последната сряда на месец февруари Деня на розовата фланелка.

Различните мероприятия, провеждащи се днес в гимназията, са насочени към намаляване агресията в училище, което е активно с приобщаващо образование и конкретна визия за развитие. Място, в което ученици, родители, учители и обществени организации си подават ръка в името на бъдещото поколение.

Днес учениците от ПГ ПГ по МСС „Пейо К. Яворов“ всички заедно казват и призовават връстниците си също да кажат "Не на тормоза, не на насилието в училище, вкъщи и в обществото". 

Днешният ден е глобален Ден за антитормоз, известен повече като „Ден на Розовата фланелка”, който се чества последната сряда на месец февруари.

За неговата нарастваща популярност сред учениците и училищата в страната говорят фактите - ако в началото през 2012 г., когато за първи път в България се проведе тази инициатива, откликнаха около 30-40 училища, през 2013 г. училищата се удвоиха, през 2014 г. - станаха 3-цифрено число, през 2015 г. - се включиха около 150 училища с над 85 000 ученици, а през 2016 г. - над 200 училища с над 100 000 ученици.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK