Ученици от V ОУ „Христо Ботев“ се срещнаха с писателката Цвета Белчева

снимки: V ОУ "Христо Ботев"

Ученици от V Основно училище „Христо Ботев“ в Кюстендил се срещнаха с писателката Цвета Белчева и нейната дебютна книга „Аз искам да бъда…“ – 7 истории за приятелството и разни други неща.

Представянето на книгата на Цвета Белчева пред учениците премина като урок за приятелството, уважението, обичта и взаимопомощта. Чрез активно ангажиране и сътрудничество в предварително избрани на случаен принцип групи децата достигнаха до важни заключения. Те разбраха, че красотата на приятелството е в протегнатата ръка, в любезната усмивка, в радостта от срещата. Подредиха скъпоценни мисли за приятелството, изказани от писатели, мислители, философи.Затвърдиха своите убеждения, че приятелството е музика за душата, вдъхновение за сетивата, очарование и благословия.

Ученици от 2 и 3 клас поздравиха гостите и участниците в срещата с песен и стихотворение. За удоволствие на публиката бяха разиграни игри за сближаване. Беше представена драматизация на откъс от книгата на Антоан дьо Сент Егзюпери „Малкият принц“. Към края любознателните зададоха въпроси към Цвета Белчева, на които тя отговори с удоволствие. Всички си обещаха да бъдат добри приятели и да се срещнат отново.

 

снимки: V ОУ "Христо Ботев"
снимки: V ОУ "Христо Ботев"
снимки: V ОУ "Христо Ботев"
снимки: V ОУ "Христо Ботев"

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK