Ден на отворените врати, залесителни акции, изложба и интерактивни игри за Седмицата на гората в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg, архив

Редица инициативи планира Регионалната дирекция по горите в Благоевград във връзка с отбелязваното на „Седмица на гората - 2016 година“, която тази година ще премине под мотото „Подобри гората“. 

Официалният старт ще бъде даден на 4 април пред сградата на РДГ-Благоевград, където ще бъде монтирана шатра с горски продукти и информационни материали. Заинтересованите граждани ще получат напълно безплатно семена и фиданки от горски дървесни и храстови видове. 

В рамките на честванията ще бъде представена и изложба на рисунки от конкурса „Мечтите на гората – моите мечти“.

На 6 април горската дирекция ще проведе Ден на отворените врати, а на следващия ден съвместно с деца от ЦДГ № 8 "Вечерница" ще бъдат организирани „опознавателна разходка“ и игри на открито с екологична насоченост в парк „Ловен дом“. 

Сред многобройните инициативи, посветени на Седмицата на гората, е и заселителна акция в района на язовир "Стойковци", в която ще участват служители на ДГС-Благоевград и студенти от Природоматематическия факултет при ЮЗУ "Неофит Рилски". С инициативата ще бъдат отбелязани и 40 години от създаването на университета.

Гражданите, които имат желание да се включат, е необходимо да носят подходящи инструменти. Фиданките за залесяването около язовир „Стойковци” ще бъдат осигурени от горското стопанство. 

Общонационален празник под надслов „Празник в гората” ще бъде проведен на 9 април от 10,00 часа в парк „Ловен дом“. Ще бъдат организирани интерактивни игри за деца, в които малчуганите ще могат да научат повече за лесовъдската професия, горските екосистеми и процесите, които протичат в тях.

В ролята на „лесовъд за един ден“ освен децата ще могат да влязат официални гости, граждани и журналисти. За участниците са предвидени награди и интересни изненади, съобщиха от Регионалната дирекция по горите в Благоевград, с което отправят покана към жителите и гостите на Благоевград да посетят интересните мероприятия, организирани по повод Седмицата на гората. 

 

КОМЕНТАРИ

Въведете име...19:34 - 24.03.2016
Моля поправете грешката: ЦДГ 8 "Вечерница"
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK