Ден на отворените врати проведоха в Районната прокуратура в Дупница

Снимка: Infomreja.bg

По случай 140-годишния юбилей от Търновската конституция и във връзка с провеждане на инициативата за прозрачност и повишаване на гражданското доверие в съдебната власт, под надслов „Открито за съдебната власт", в Районна прокуратура - Дупница, се проведе Ден на отворените врати.

Гражданите имаха възможността да посетят сградата на Съдебната палата, в която се помещава прокуратурата.

Разяснени им бяха начините за предоставяне на услуги и информация, както и организацията на работа на прокурорите и служителите на районната прокуратура.

Специално за случая през деня е бил осигурен достъп до деловодството на прокуратурата и възможност за срещи с магистрати.

В рамките на организирания Ден на отворените врати, като част от образователната програма на ВСС – „Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, прокуратурата е била посетена от ученици от 9, 10 и 11 класове на гимназия „Христо Ботев“ в града.

Младежите са били запознати с правомощията и дейността на прокуратурата, след което са имали възможността да влязат в съдебна зала и да присъстват на провеждането на съдебно заседание.

Прокурори от Районна прокуратура - Дупница, са провели беседа с учениците, насочена към повишаване на правната им култура.

За спомен от днешния ден и проявения интерес, на участниците в образователната програма са издадени удостоверения, предоставени са информационни материали и екземпляри от Конституцията на Република България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK