ОДМВР – Кюстендил отчита над 61 % разкриваемост на извършените през 2017 г. грабежи

Снимки: Пресцентър

Директорът на ОДМВР – Кюстендил, старши комисар Е. Самболийски  представи отчета на дирекцията за работата през 2017 г. Гости бяха старши комисар Благородна Макева – зам. директор на ГДНП, зам. Директорът на ГДГП  старши комисар Светослав Манолов, зам. Окръжният прокурор Ангел Байрактарски и директорът на РДГП – Кюстендил, комисар Васил Митов.

Добрите  резултати  на дирекцията в противодействието на криминалната престъпност се дължат на създадената организация в оперативно-издирвателната дейност. Разкриваемостта в ОДМВР е увеличена с 10.44 пункта, като едновременно с това е налице намаление в динамиката на криминалната престъпност с 11.1 % спрямо 2016 година. Намаление се отчита и в динамиката на икономическата престъпност – с 22.95 %, при която разкриваемостта е увеличена с 1.3 пункта.

Престъпленията против собствеността на гражданите бележат снижение, което се очертава като тенденция през последните години. При кражбите се отчита значително снижение  в сравнение с предходната година.

Мерките по предотвратяване, пресичане и разкриване на домовите кражби, както и по  кражбите от каси в региона, дадоха резултат, който факт доведе и до намаление на динамиката на този вид криминални престъпления. Работата по неразкритите  престъпления продължава активно.

Постигнати са добри резултати по противодействието на наркоразпространението в региона – над  80 % от регистрираните престъпления са разкрити.

Над 61 %  е разкриваемостта на извършените през 2017 г. грабежи.

Посегателствата над МПС бележат спад, като едновременно с това разкриваемостта при  ПЗО на МПС е увеличена  с над 2 пъти - 26.67 %, спрямо 10.53 % за 2016 година.

Постигнати са добри резултати и в противодействието на нерегламентираната търговия с акцизни стоки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK