След година Дирекцията на МВР в Благоевград санирана за ‎1 645 987,00 лв.

Снимка: Infomreja.bg

Проектът „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъп на хора с увреждания и цялостно обновяване на фасадите на сгради на ОД МВР и Първо РПУ - Благоевград” бе представен на пресконференция в Благоевград.

Това е поредният проект на Община Благоевград, който се реализира по ОП „Региони в растеж“ ‎2014 -2020. На събитието присъстваха заместник - кметът на Община Благоевград по европейски проекти и програми Зорница Кралева, заместник - кметът по строителство и сигурност инж. Емилия Тунева, инж. Ангел Даилов, ръководител на проекта, представителя на ОД на МВР-Благоевград, Валери Георгиев, Силвия Колева, юрист по проекта, представители на Община Благоевград, граждани.

„С изпълнение на дейностите ще бъде постигнато подобряване на енергийната ефективност в съществуващия сграден фонд, ще бъде удължен живот на сградите на интервенция, ще бъде осигурен достъп до качествени услуги и др. Срокът за изпълнение е 12 месеца. Общата стойност на проекта е ‎1 645 987,00 лв.“, каза инж. Ангел Даилов.

Проектът се реализира в резултат на подписано партньорско споразумение между Община Благоевград и Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи. Ръководителят на проекта инж. Ангел Даилов поясни, че осигуряването и улесняването на достъпа до сградите на хората с увреждания ще се осъществи чрез изграждане на необходимите специализирани съоръжения. За изпълнение на целите заложени в проекта ще се извършат строително-монтажни работи, свързани с изолация на външни стени, изолация на покрив, подмяна на дограма, подмяна на отоплителната инсталация и подмяна на осветителни тела, в резултат от изпълнението, на които сградите ще се достигне клас енергопотребление "В".

С осъществяване на настоящият проект ще се изпълнят местните политики за устойчиво градско развитие, повишаване на качеството на живот, постигане на екологично равновесие и спазване на европейските изисквания и стандарти за интелигентни градове.

В края на първата пресконференция по проекта, заместник- кметът Зорница Кралева заяви, че се надява, че ще се постигне 100 % резултат до края на програмния период. „Имаме достатъчно опит в изпълнението на  проекти. Надяваме се, че ще приключим проекта в срок и  вярвам, че по Инвестиционен приоритет „Енергийна ефективност в административни и жилищни сгради”, заложени в Инвестиционната програма на Община Благоевград за реализацията на ИПГВР – Приоритетна ос 1 на ОПРР 2014-2020 г., ще реализираме проектите до средата на 2018 г.“, каза още зам.- кметът Кралева. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK