Заловиха киберпедофили от Гоце Делчев. Търгували с брутални видеа с малолетни

Снимка: Infomreja.bg

Задържани са двама мъже от Гоце Делчев – З.М. /31г./ и К.Т. /47г./.

При извършените процесуално-следствени действия на адрес, ползван от З.М., служителите открили 2000 видеофайла и снимков материал, съдържащи изключително брутални сцени на сексуално насилие на деца на възраст до 12 години, съобщават от МВР.

По първоначални данни З.М. е обменял „колекцията“ си с интернет потребители от цял свят, споделящи неговите интереси. Освен това, под фалшиви самоличности, мъжът целенасочено е използвал възможностите на социалната мрежа „Фейсбук“ за осъществяване на контакти с малолетни и непълнолетни момчета, които склонявал да участват в порнографски представления, както и да обменят материали с подобно съдържание.

В хода на операцията е установено, че неговият „колега“ – К.Т., използвайки анонимността на интернет сайта www.omegle.com е осъществявал целенасочени контакти с момичета, като се представял за техен връстник. След време, възползвайки се от детската наивност и доверчивост, той успявал да продължи комуникацията чрез приложението „Вайбър“ и да ги склонява в реално време да го наблюдават пред камера докато осъществява извратените си желания.

Проведената операция е част от приоритетите на сектор „Киберпрестъпност“ в отговор на изключително опасните криминални посегателства на деца.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK