Ден 8: Жива верига, бесило, дузпи. Полицаи пяха химна с протестиращите

Снимка: БГНЕС

До сериозни конфликти между протестиращите и полицаите не се стигна

Символика на осмия протест пред сградата на Министерски съвет в столицата.

Втора седмица недоволството на хората не затихва, а оставките на тримата министри и идеята за „ремонт на Кабинета“, разгневиха хилядите граждани, които искат оставката на Борисов и Гешев.

До сериозни конфликти между протестиращите и полицаите не се стигна. Както вчера стана ясно, граждани обявиха, че ще създадат „вътрешни антиконфликт патрули“ за предпазване от провокации.

Преди това младежите хвърлиха една димка пред кордона и една след кордона от полицаи, съобщават от бТВ.

На снощния протест група младежи проявиха агресивно поведение пред полицаите, но жива верига от граждани „защити“ органите на реда.

В края на мирния протест около 22,30 ч. протестиращи и служителите на МВР изпяха заедно химна на България с ръка на сърце, след което полицаите получиха бурни аплаузи от хилядното множество.

Пред сградата на Министерски съвет присъстваше лично заместник-директорът на СДВР Антон Златанов. 

Самият протест освен със символичната жива верига като знак за мирна демонстрация, бе белязан и от поставена футболна врата и вратар - кукла с лика на премиера Борисов, както и бесило окачено пред МС.

Както предната вечер протестът започна със шествие от Министерския съвет до Орлов мост, през ул. „Граф Игнатиев“ и се върна обратно на пл. „Независимост“.

Не липсва и заявката за блокиране на пътища и влакове.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK