Ден 11: Нови лозунги, стари искания, хиляди недоволни

Снимка: Infomreja.bg

Прочетоха декларация до европейските посланици

Започна 11-я поред антиправителствен протест в столицата, предаде репортер на БГНЕС.

Недоволните започнаха да се събират около фонтана пред президентството още около 18 часа, и към 20 часа числеността им непрекъснато се увеличава.

Гражданите настояват за незабавна оставка на Бойко Борисов и на цялото правителство, и на главния прокурор Иван Гешев.

С всеки изминал ден протестиращите издигат нови лозунги. 

На площада ораторите от т.нар. „отровно трио” – Арман Бабикян, Николай Хаджигенов и проф. Велислав Минеков, прочетоха декларация до европейските посланици.

От трибуната се изказа и пострадалият студент в Хага Евгени Марчев, срещу когото беше употребена полицейска сила и приет в „Пирогов”.

От утре е обявено, че протестите ще протичат по друг начин – като национална стачка още от 7 часа сутринта, за да се блокира парламента, където трябва да започнат дебатите по внесения вот на недоверие. В същото време от СДВР призовават протеста да остане мирен и да не се спира работата на институциите.

Междувременно през целия ден днес и към настоящия момент сънародниците ни в чужбина също изразяват подкрепата си за протестиращите в София и страната. С възгласи „корупцията вън” излязоха хора в германския Кьолн, в белгийската столица Брюксел българите издигнаха снимки с лика на премиера и надпис „мафия”, докато министър-председателя участва в срещата на върха на ЕС. Сънародниците ни във Виена пък проведоха протестно шествие. 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK