Стотици се включват в традиционното изкачване на връх Руен

Силвия Михова, снимка: Infomreja.bg

На 16-и юли стотици ще се включат в традиционното изкачване на връх Руен, което се организира от ТД „Осогово“.

Автобусите ще тръгнат в 7.00 часа от паркинга зад Общински драматичен театър – Кюстендил, а в 8.00 часа при хижа „Осогово“ е сборният пункт, откъдето ще се тръгне към върха.

„Имаме уговорка с други туристи от туристически дружества от цялата страна. Ще има водач, като прехода в едната посока е около 4 часа, всички трябва да бъдат запасени с вода и храна. На заслона на „Руен“ ще се срещнат по традиция туристите от България, Сърбия и Македония“, информира за Инфомрежа Силвия Михова –секретар на ТД „Осогово“.

Предвидена е около 3-часова програма на върха с музика, песни и танци, след което туристите ще  поемат в обратна посока. Тази година в изкачването, което фигурира в националния календарен план ще се включат туристи от Габрово, София, Пловдив, Павликени и други населени места.

„Това освен традиционно е едно запомнящо се мероприятие на дружество „Осогово“, гледката от върха е неописуемо красива и си заслужава да се види“, допълни още Силвия Михова, която не скри радостта си от факта, че все по-млади хора имат интерес към проявите на дружеството, чиято членска маса наброява около 200 човека, а възрастта на туристите е от 4-ри до 90-годишна възраст. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK