Бойци от отбора на световната федерация по олимпийско таекуондо-WTF с демонстрация в Дупница

Снимка: личен архив

На едно от най-големите в света атрактивни шоу-програми с елементите на бойно изкуство, ще могат да се насладят в Дупница.

Само след няколко седмици, на 28 ноември, в спортната зала на града ще бъдат легендарните бойци от демонстративния отбор на световната федерация по олимпийско таекуондо-WTF. Мъжете от Кукион, които са предимно южнокорейци, пълнят залите в цял свят заради уникалните си изпълнения и спиращи дъха атракции. 

Те са по покана в България на родната федерация и ще имат две изпълнения в София и в Пловдив. Президентът на родната ни централа Слави Бинев обаче е успял да убеди Кукион да направят и трета двучасова демонстрация в Дупница.

"Благодарим на г-н Бинев, защото това е признание за успешните ни последни години на "Гладиатор", както и за първата в историята на България спечелена световна титла в този спорт именно от момче от Дупница.

Освен това, организацията на Балканиадата бе перфектна и г-н Бинев успя да договори и гостуване в Дупница на демонстративния отбор, а техните изпълнения се помнят с години", коментира треньорът на "Гладиатор" и виновник за успехите на дупнишките бойци Христо Михалчев.

"Залата събира 1500 зрители, но очаквам да дойдат и много зрители от съседните градове, защото входът е безплатен. И ако в София и Пловдив залите ще съберат всички фенове, то нашата модерна зала, може да се окаже тясна. Това ме притеснява единствено", допълни Михалчев. 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK