Демократичният съюз на българите в Босилеград разкритикува местната власт, отказали участие в кръгла маса

Снимка: Личен архив

Демократичният съюз на българите остро осъжда съобщението на Общинското ръководство в Босилеград и на председателя на Националния съвет на българското малцинство, с което те отхвърлят поканата на организаторите за участие в кръглата маса на 5 юни т. г. в Цариброд.

Постъпката и становищата изразени в съвместното съобщение на кмета на Босилеград Владимир Захариев, председателя на Националния съвет на българското малцинство Стефан Стойков и председателя на Общинската скупщина в Босилеград Славчо Владимиров, са поредното излагане и унижение на българското малцинство пред сръбската, българската и европейската общественост.

Убедени сме, че гражданите на Босилеград и принадлежащите към българското малцинство в Сърбия, не са им дали мандат да водят лична война с българските дипломатически представители и да усложняват отношенията на Сърбия с България, а да спазват и точно да прилагат законите, с които са гарантирани правата на гражданите с българско самосъзнание.

Благодарение на многобройните закононарушения, пропуски и манипулации в изборния процес, българското малцинство днес се намира в абсурдната ситуация да се управлява от чужди националистически партии и от напълно некомпетентни хора, които при това никога не са имали ясно изразено национално самосъзнание.

Днес всички берат плодовете от лоши преценки и залагания на погрешни кандидати, а не на автентичните представители на българското малцинство, обявиха от Демократичния съюз на българите в Босилеград.

Те отправиха предупреждение към държавните органи и интуиции в Сърбия и България, че всеки опит да се сътрудничи и да се работи с Общинското ръководство в Босилеград и с Националния съвет на българското малцинство, носи рискове да се легитимира и подкрепи една власт, която е спечелена по престъпен начин.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK